Niklas fra Snedsted er kåret som årets lærling på Thy og Mors

DI Thy-Mors' bestyrelsesleder Tage Odgaard Nielsen overrækker prisen som årets lærling til Niklas Nørgaard Kristensen, mens Peter Vang Larsen, direktør for BV Trappen A/S, og borgmester Niels Jørgen Pedersen ser til. (Foto: Henrik Marcher)
dato

Traditionen tro uddelte DI Thy-Mors' bestyrelsesleder, Tage Odgaard Nielsen, sammen med borgmester Niels Jørgen Pedersen årets lærlingepris. Prisen blev i år uddelt hos BV Trappen, hvor Niklas Nørgaard Kristensen blev hyldet af sine kolleger, da han blev kåret som årets lærling på Thy og Mors.

Niklas begyndte sin rejse hos BV Trappen A/S i februar 2017 som 19-årig. Allerede fra starten viste han en imponerende flair for håndværk, og hans engagement, dygtighed og gå-på-mod gjorde ham hurtigt til en uvurderlig medarbejder i virksomheden.

Derfor lå det også lige til højrebenet at tilbyde ham en mesterlæreplads, som han efter nøje overvejelse besluttede sig for at kaste sig over. I november startede han på bygningssnedkeruddannelsen på Herningsholms Erhvervsskole – til stor lettelse for direktør Peter Vang Larsen.

"Da Niklas først trådte ind ad døren, så vi straks et ungt menneske med et enormt potentiale. Han var meget opsat på at lære og udvikle sig, og det var tydeligt, at han passede perfekt ind hos os. Der var tale om et talent, vi virkelig skulle tage ansvar for at dyrke" siger Peter Vang Larsen, direktør for BV Trappen A/S.

Med sin rolige facon og dygtighed har Niklas siden han først satte ben i virksomheden ikke blot vundet indpas blandt kollegaerne – han har også udviklet sig til at blive en central medarbejder, som tager et stort ansvar for virksomhedens udvikling. Blandt andet står han for oplæringen af nye medarbejdere, samtidig med at han bringer sine nye færdigheder aktivt i spil.

Selvom svendebrevet først lige har forladt trykken, demonstrerer han allerede et stort talent inden for CNC-teknologi og håndtering af moderne maskiner. Hans faglige udvikling i løbet af skoleopholdet har fulgt en imponerende kurve, men samtidig har også været savnet blandt kollegaerne i dagligdagen.

"Da Niklas tog plads på skolebænken, kunne vi virkelig mærke, at vi manglede ham i hverdagen. Han er ikke kun en fagligt dygtig medarbejder, men også en fantastisk kollega, som giver smil på læben. Inden han startede på uddannelsen, havde han allerede sat et stort aftryk. Og store sko er som bekendt vanskelige at udfylde" siger Peter Vang Larsen.

En medarbejder som Niklas er ikke kun et fagligt talent, men også en uvurderlig kollega, der bringer sin person i spil. Netop denne særlige kombination er ifølge DI's bestyrelsesleder afgørende for valget af ham som årets lærling.

"Når vi udvælger årets lærling, lægger vi stor vægt på både faglige kompetencer og den personlige indstilling. Et ægte talent er en, der både er dygtig til sit fag, men lige så vigtigt en god kollega. Niklas opfylder disse kriterier til fulde, og derfor er han den helt rigtige vinder af prisen" siger Tage Odgaard Nielsen, bestyrelsesleder i DI Thy-Mors.

Hvad fremtiden bringer for Niklas fra Snedsted, må tiden vise, men hans hidtidige præstationer vidner om, at der er en lysende fremtid foran den talentfulde bygningssnedker med kilometerstore sko.

Fakta om lærlingeprisen

  • Årets vinder bliver fundet blandt lærlinge på DI’s ca. 300 medlemsvirksomheder i Thy og på Mors.
  • Niklas Nørgaard Kristensen er 25 år, bor i 7752 Snedsted og blev færdiguddannet bygningssnedker i marts 2024 fra Herningsholm Erhvervsskole.
Kilde: DI Thy Mors
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.